top of page
  • Writer's pictureTamlink

DSII tohtoriopiskelija Samu-Pekka Ojanen palkittiin Japanissa

Tamlink koordinoi DSII teollisuuden tohtorikoulua. Hienoja uutisia sieltä, nimittäin Samu-Pekka Ojanen, jonka DSII:n tutkimuskohteena on piifotoniikkakäyttöiset moniaallonpituuskaasuanturit (yhteistyössä VAISALA:n kanssa), voitti parhaan opiskelijapaperin palkinnon International Semiconductor Laser Conference (ISLC 2022) Japanissa. Tavoitimme Ojasen vastaamaan muutamiin kysymyksiin hänen matkastaan toiselle puolelle maailmaa. Kävikin ilmi, että tämä ei ollut hänen ensimmäinen Japanin matkansa!


Paul O. Leisher (left) awarding Samu-Pekka Ojanen at the ISLC 2022 event.
Paul O. Leisher (vas.) ojentamassa palkintoa Samu-Pekka Ojaselle ISLC 2022 -konferenssissa.

Samu Pekka Ojanen, miten matkasi Japaniin sujui ja millainen kokemus se oli?


”Olen itse asiassa käynyt Japanissa parikin kertaa. Ensin vaihto-oppilaana ja myöhemmin vaimoni perheen luona. Konferenssina ISLC oli minusta kiva sen vuoksi, että siellä ei ole samanaikaisia esityksiä niin kuin konferensseissa on yleensä tapana, vaan kaikki esitykset olivat samassa salissa. Ei tarvinnut miettiä mitä esityksiä menee kuuntelemaan ja mihin saliin, ja se antoi myös mahdollisuuden oppia aihealueista, jotka eivät ole itselle niin tuttuja.


Japanissa on aina mukavaa käydä, koska pidän paikallisesta ruoasta ja kulttuurista. Konferenssi-illallisella pääsimme maistelemaan paikallisia herkkuja ja meitä hemmoteltiin Iwami Kagura -esityksellä, joka oli eräänlainen perinteinen rituaali tai esitys, jossa shintojumala surmaa kahdeksanpäisen lohikäärmeen. Se oli unohtumaton kokemus.”


Samu-Pekka Ojanen
Samu-Pekka Ojanen, Photo: Nea Alanen

Ja millaista oli vastaanottaa palkinto?


Olin iloisesti yllättynyt palkinnosta, ottaen huomioon kuinka paljon korkealaatuisia esityksiä konferenssissa oli. On aina yhtä hyvä fiilis kun oma tutkimus saa tunnustusta ja se nostaa myös motivaatiota. Tahdon kiittää myös Tampereen yliopisto ORC-tiimiä!


Miten alun alkaen päädyit konferenssiin?


“Mietin, että mihin konferenssiin minun kannattaisi tänä vuonna osallistua ja professori Mircea Guina ehdotti, että menisin ISLC-konferenssiin, koska se on hyvä konferenssi oppia lisää puolijohdelasereista. Tänä vuonna se järjestettiin sattumoisin Japanissa, joten halusin ehdottomasti lähteä sinne."
Tämä palkinto ei ollut Ojasen ensimmäinen DSII-opiskelujen aikana. Katso viimevuotinen uutinen hänen Millenium Pitching Contest -voitostaan:
52 katselukertaa

Comentarios


bottom of page