top of page
  • Writer's pictureNea Alanen

Kuvakollaasi: DSII roundup Nokia Arenan Paidia-salissa

Päivitetty: 3. lokak. 2022

Roundup on konsepti, jossa DSII:n eri vaiheissa olevat tohtoriopiskelijat kokoontuvat muutaman kerran vuodessa jakamaan tutkimustyönsä vaiheita ja saamaan vertaistukea kanssaopiskelijoiltaan. Samalla kahvitellaan ja syödään, tai tehdään jotain muuta yhteisöllistä. Tällä kertaa vuorossa olivat Tampereen yliopiston Nokia Arenalla sijaitsevat Paidian tilat.


Tamlinkin operoima teollisuuden innovaatioiden tohtorikoulu DSII (Doctoral School of Industry Innovations) kokoontui tohtoriopiskelijoidensa kanssa huikeissa Paidia, Living Lab of Play -tiloissa. Opiskelijat ihastuivat viihtyisiin tiloihin ja sen monimuotoisiin virikkeisiin.

ABB:n kanssa yhteistyössä väitöskirjaansa tekevä Isavella Koukoula testaa ensimmäistä kertaa Oculuksen virtuaalilaseja.

Opiskelijat pääsivät kokeilemaan rallisimulaattoria, virtuaalilaseja, PlayStation 5 -konsolia sekä pelitietokoneita. Heti nousi esiin myös kysymys: "Voimmeko pitää täällä pikkujoulut?"

DSII opiskeiljat Felipe Torres, Ville Karlsson, Isavella Koukoula, Panagiotis Korkos ja Erkka Virtanen.

Tohtorikouluun tulee vuosittain opiskelijoita myös joka puolelta maailmaa. Sen vuoksi Tamlink järjestää ryhmäyttävää toimintaa, jonka avulla opiskelijat saavat toisiltaan vertaistukea ja tutustuvat muihin samassa tilanteessa oleviin tohtorikoulutettaviin.


Roundupit ovat DSII:n konsepti, jossa opiskelijat kutsutaan kokoon ja kukin saa vuorollaan kertoa omasta tutkimustyöstään, sen vaiheista, onnistumisista sekä haasteista. Näin opiskelija saa tilaisuuden testata ajatuksiaan ja harjoitella tutkimuksensa presentoimista yleisölle. Muut voivat kommentoida, tsempata tai antaa palautetta tilanteen mukaan.


Rounduppeihin voidaan toisinaan kutsua jokin asiantuntija puhumaan, esimerkiksi patenteista tai vaikkapa startup-yrityksen perustamisesta.


Tapaamiset ovat olleet suosittuja opiskelijoiden keskuudessa.


SSAB:n kanssa yhteistyössä väitöskirjaansa tekevä Omar Alshawwa kokeilee rallisimulaattoria Elina Tiaisen opastuksella.

Tamlinkin Elina Tiainen esittelee Nokia Arenan Paidia-tiloja tohtoriopiskelijoille.

Mari Niemelä, Felipe Torres, Xiaolong Zhang ja Andrei Ahonen kuuntelevat Ville Karlssonin puheenvuoroa.

41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page